Интериор по дизайн на Йово Божиновски

Принципно стила на Йово е космически и както винаги съм казвал този човек е изпреварил времето си, тъй като определено няма подходящи материали за изработка на някой от проектите му. В случея обаче заданието беше да направи по-земен проект, което не беше точно неговия дизайн и постепенно клиента пое работата в по-късните етапи. Но така или иначе основните насоки останаха и при нас дойде задание да изработим сложни за изпълнение детайли под зоркия контрол на клиента. Надявам се, че сме се справили и собствениците ще могат да се насладят на лукса и удобствата. Ловната стая е мястото което обикновенно кръщаваме „мъжка бърлога“ е направен с дивани от естествена кожа и стени окичени с трофеи. Както винаги нашия екип се зае с най-сложните детайли. Бюрото е с метална кострукция с дървен плот от клиновиднослепени елементи и се изтегля с размера на плътната част, за да може да се разположат и по-големи карабини. Използвахме метален профил 100х20 мм, които е много красив и позволи да прикрием механизмите. В Ловната стая направихме преграда с две големи врати които скриват дрешник. Интересните хрумки при него са изтъняване на неотваряените парчета, за да се скрие фугата и стената да прилепне плътно без фуга, както и фурнироване на олекотен панел, за да се намали теглото на вратите. Под телевизора разположихме комод с чекмеджета със стъклен плот, където клиента подреди колекцията си от ножове.

Във всекидневната основно участвахме в изработката на ТВ модулите, като най-сложна беше изработката на крилото поради заоблените форми (т.е. правихме го няколко пъти). В спалнята направихме легло с тапицирана табла от естествена кожа и капитонаж. Леглото е с чекмеджета с датчик за движение и вградено LED осветление, което позволява да се включва дискретна светлина вечер при необходимост. В плотовете на нощните шкафчета вградихме контакти с иноксова въртяща рамка. Гардероба изработихме с удебелена врата и детайл които освен за декорация служи и за дръжка и визуално преминава в скрина под телевизора.

Черешката на тортата е огромния часовник в коридора, който перфектно оползотвори височината на помещението и създаде пряка връзка с космическия дизайн на Йово Божиновски. Ръба на часовника е просветнат с LED лента която преминава с облечената част на стената. За да постигнем перфектно равна и гладка повърхност на голямотопано, го боядисахме с робот, за постигане на перфектен ефект.

Споделете статията...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone